Prešov postúpil do osemfinále Pohára EHF výhrou nad Madeirou 27:19

03.12.2011 Celý región

Prešov 3. decembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v druhom zápase 3. kola Pohára EHF na domácej palubovke nad portugalským tímom Madeira Andebol SAD jednoznačne 27:19 a postúpili do osemfinále tejto súťaže.

Pohár EHF, muži, 3. kolo - 2. zápas:

Tatran Prešov - Madeira Andebol SAD 27:19 (13:9)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Vekrič - Marušák 1, Kopčo 2, Hrstka 3/1, Juraj Urban, Krok, Krištopans 5, Drobňák, Radčenko 3, Kukrika 4, Tumidalský 1, Číp 2, Guzy 1, Pekár, Antl 5/1. Najviac gólov SAD: Silva 6/2, Vieira 5, rozhodcovia: Veber, Pangrec (obaja Slo.), vylúčení: 4:2, 7m hody: 3/2-4/2, ČK: Krištopans (Prešov), 3930 divákov.

Prvý zápas: 24:24, do osemfinále Pohára EHF postúpil Tatran Prešov.

V dôležitom stretnutí pre oba tímy otvoril skóre duelu v 3. minúte domáci Radčenko, no hostia odpovedali po úspešnej sedmičke Silvu - 1:1. Potom však Prešovčania zaznamenali v priebehu necelých dvoch minút tri góly (4:1), keď im po dôraze v obrane vyšli rýchle kontry. Zeleno-bieli mohli vzápätí svojmu súperovi odskočiť aj na vyšší gólový rozdiel, no po vlastných chybách a dobrých zákrokoch hosťujúceho gólmana sa stav nezmenil. Naopak súper zlepšil obranu a v útočnej fáze mu vychádzali i zakončenia, najmä vďaka streleckej potencii Silvu. Po góle Vieiru sa hostia v 14. minúte po prvý raz v stretnutí dostali do vedenia - 6:5. Prešovčania sa však rýchlo spamätali a po góle Radčenka otočili vývoj stretnutia opäť vo svoj prospech (7:6). Do stavu 9:8 sa obaja súperi striedali v presných zakončeniach, no po päťminútovej gólovej odmlke sa dokázali presadiť tri razy po sebe domáci hráči a zvýšili svoje vedenie na rozdiel štyroch gólov - 12:8. Tento náskok si udržali aj do konca prvého polčasu (13:9).

Prešovčania pokračovali v koncentrovanom výkone aj na začiatku druhého dejstva a po dvoch presných zásahoch Antla a jednom Kukriku už viedli sedemgólovým rozdielom 16:9. Hostia, ktorí sa ťažko presadzovali cez kompaktnú obranu domácich, korigovali v 37. minúte po góle Vieiru (10:16). Zeleno-bieli sa však sústredili predovšetkým na obranu, z ktorej vyrážali do rýchlych a nebezpečných protiútokov. Súpera držali na dištanc a sedemgólové vedenie si udržiavali aj v nasledujúcich minútach. V závere duelu sa dostal do brány domácich Krupa a úspešnými zákrokmi nedovolil portugalskému tímu zmazať manko. Za mohutnej podpory takmer štvortisícovej diváckej návštevy doviedli Prešovčania duel do úspešného konca a po víťazstve 27:19 sa zaslúžene tešili z postupu do ďalšieho kola Pohára EHF.

Djorde Rašič, tréner Tatrana Prešov: \"Bol to náročný zápas, urobili sme veľa technických chýb v útoku. Dnes však zahrala dobre obrana a rovnako dobre zachytali obaja gólmani. Teda keď hrá dobre obrana, tak je to lepšie ako keď sa urobia chyby v útoku.\"

Michal Kopčo, hráč Tatrana Prešov: \"Zápas sa zo začiatku vyvíjal perfektne, bola super obrana, ktorú sme trénovali aj na tréningu. Škoda, že sa zranil Pepe Tumidalský, ktorý drel ako všetci ostatní. Počas zápasu nám vychádzali kombinácie, málo sme však premieňali šancí. Zachytal nám dobre obaja brankári Verkič ako aj v závere Krupa.\"
 

Vyberte región